okt 242013
 

Vleuten

Veel bewoners van Leidsche Rijn zullen zich misschien nog de Utrechtseweg tussen Vleuten en Utrecht herinneren met z’n tuindersbedrijven, spoorovergang, restaurant de Tol, de bloemenveiling, het Avia benzinestation en de oprit naar de A2 bij de Douwe Egbertsbrug.
Bijna alles is verdwenen en deze weg is nu zodanig ingepast in het nieuwe stadsdeel dat je het niet meer zal herkennen.
Dankzij iemand, die een filmpje uit 1995 op YouTube plaatste, kunnen we de Utrechtseweg nog in oude glorie bewonderen.

Foto :Het Utrechts archief

Foto :Het Utrechts archief

Zie : http://www.youtube.com/watch?v=RD58nxmGa4M&feature=youtu.be

 

okt 242013
 
Hoge Weide

Je kunt ze niet wegdenken in Leidsche Rijn. Je struikelt er soms over. Ze staan er om informatie te verstrekken en aandacht te trekken en vooral om op te vallen.
Hoe je informatie kunt verstrekken weet men meestal wel. Maar om op te vallen en aandacht te trekken moet je soms wel iets bijzonders doen. Maak je bord zo groot mogelijk en liefst nog groter dan de rest dat is het eerst waar men aan zal denken. Deze aannemer deed dit nu eens niet en maakte zijn bord kleiner dan de rest.
En zie………..het valt gewoon op !

IMG_4243.CR2as - kopieT

En wat doet vervolgens je collega een paar maanden later ?
Juist………………..die helpt nog een beetje door zijn bord te vervangen voor een giga-exemplaar.
Dit zijn geen collega’s meer maar strijdmakkers !

IMG_6297aT

okt 172013
 

 

IMG_6266.CR2asT

Máximapark 

De Stichting Bouwloods heeft na de bouw van de Romeinse wachttoren al weer een nieuwe klus onder handen.
In het Máximapark in de Binnenhof zijn de medewerkers bezig met de montage van drie bruggen.
De bruggen verbinden de reeds bestaande wandelpaden in het park en zullen in november in gebruik genomen gaan worden.

okt 172013
 

Collage Brug MaximaparkT

Máximapark

In veel Europese steden is het een gebruik om aan beroemde bruggen zogenaamde “liefdesslotjes’ te hangen. Stelletjes hebben soms de gewoonte om hun liefde op een bijzondere manier tot uiting te brengen. Het kerven van initialen in een boomstam is echter verleden tijd. Hippe stelletjes bezegelen de liefde tegenwoordig met een hangslot, waar ze hun namen op schrijven om het daarna vast te maken aan een brug. De sleutels worden vervolgens in het water gegooid. Het idee van het plaatsen van hangsloten door liefdeskoppels op hekken of bruggen, zou zijn begonnen in de jaren tachtig in Hongarije. Inmiddels is dit fenomeen uitgebreid over heel de wereld. Ook hier in Leidsche Rijn, op de brug over de lelievijver in De Binnenhof van het Máximapark, is de eerste al gesignaleerd.
Leidsche Rijn…….Wereldstad !

okt 172013
 

IMG_6220.CR2bsT     IMG_6223.CR2asT     IMG_6225.CR2asT2

Máximapark

In het Máximapark nabij de Binnenhof is de gemeente sinds september weer gestart met het verder uitgraven van de zogenoemde Vikingrijn. Met de ‘Vikingrijn’ wordt de oorspronkelijke loop van de Oude Rijn hersteld en weer zichtbaar gemaakt. Hiermee keert het water dat zo lang het landschap ten westen van Utrecht heeft bepaald, als waterloop terug.
De werkzaamheden aan de Vikingrijn zijn in 2008 gestart.
Door de vondst van het scheepswrak de “Vleuten II” in 2010 zijn destijds de werkzaamheden uitgesteld. In het ontwerp is daarna de watergang aangepast.