feb 032014
 

mekkagoesvintage
Zaterdag 1 februari j.l. was de Metaal Kathedraal -MEKKA- aan de Rijksstraatweg in De Meern het toneel van een heuse vintage kledingmarkt.
Liefhebbers en verkopers van mooie vintage kleding en accessoires werden hier bij elkaar gebracht in een prachtige sfeervolle ambiance. De organisatoren hadden de Kathedraal en de tuin omgetoverd in een winters walhalla, compleet met erwtensoep, glühwijn en een kampvuur. Zelfs een bezoek aan de barbier behoorde tot de mogelijkheden.
Klik op de grote foto van de diavoorstelling voor een full-screen weergave. 

feb 032014
 

Al babbelend genoot deze wandelgroep van het prachtige weer en natuurlijk van de Alendorperweg.
De leden van de senioren-sociëteit “Het Knooppunt” uit Montfoort deden vandaag een rondje Leidsche Rijn.
Leuk om te horen dat de keuze op Leidsche Rijn viel vanwege de vele prachtige wandelmogelijkheden in dit gebied.IMG_7347.CR2a cropT

 

feb 022014
 

Gisteren werd voor de eerste maal het Repair Café gehouden in Leidescherijn. De Metaal Kathedraal aan de Rijksstraatweg in De Meern was de locatie waar veel inwoners van Leidsche Rijn naar toe kwamen om diverse kleine reparaties uit te (laten) voeren.

Wat is het Repair Café zult u misschien zeggen ?
Het Repair Café is een evenement dat draait om repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed enz. enz. Ook is er deskundige hulp aanwezig, zoals een elektricien, een naaister, een timmerman en een fietsenmaker.
Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Café gaan ze zelf aan de slag. Eventueel met hulp. Wie niets heeft om te repareren, neemt een drankje aan de bar. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Of doet inspiratie op aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

Vanaf nu wordt het Repair Café Leidscherijn elke 1 ste zaterdag van de maand georganiseerd.
Tijd : 13.00 uur -18.00 uur.
Locatie : De Metaal Kathedraal Rijksstraatweg 20 De Meern.IMG_7334.CR2asTIMG_7332.CR2asTIMG_7331.CR2asT

 
feb 012014
 
Wijkwethouder Gilbert Isabella onthulde vanochtend in de Dorpstuin in De Meern het Vikingrijn-kunstwerk. Dit kunstwerk is gemaakt door leerlingen van het Amadeus-Lyceum onder begeleiding van Anne-Mette van Lieshout, landschap-ontwerper en initiatiefnemer van de Dorpstuin, en kunstenaar Ate Matthijs Hes.
Het kunstwerk, met als titel “Het oog van de Rijn 2014” is geheel gemaakt van duurzaam materiaal, zoals resthout, bouwpallets en een boomstam. Het is een verwijzing naar de de Vikingschepen die hier, onder de Dorpstuin, in het verleden over de Oude Rijn voerden.IMG_7285.CR2asTIMG_7292.CR2asTIMG_7295.CR2asTIMG_7301.CR2asTIMG_7307.CR2asT