dec 202022
 

Zondag 4 december 2022 – Stichting Heg en Landschap en het Gilde van Heggenvlechters organiseerden langs de Maarssenseweg in Vleuten vandaag het Open Nederlands Kampioenschap Heggenvlechten. Zelfs uit België, Frankrijk en Engeland waren deelnemers aanwezig om hun kunsten te tonen.

dec 202022
 

Dinsdag 22 november 2022 – Meervoudig wereld- en olympisch kampioen wielrennen Annemiek van Vleuten was vandaag even terug in haar geboortedorp Vleuten voor de onthulling van het naar haar vernoemde fietspad.
Het fietspad in Vleuten tussen de Europaweg en Landschapsbaan ligt er al een tijdje, maar het heeft sinds vandaag ook een naam: het Annemiek van Vleutenpad. Dat het fietspad in de wijk Vleuten ligt, is geen toeval. Annemiek is namelijk in Vleuten geboren en heeft daar tot haar vierde gewoond.
Het fietspad is naar haar vernoemd vanwege de zeer bijzondere prestatie die zij dit jaar geleverd heeft door het winnen van alle drie de grote wielerrondes : de Tour de France, Giro d’Italia en Vuelta a España, terwijl zij vorig jaar ook al in Tokio de Olympische titel behaalde.

dec 202022
 

Vrijdag 19 augustus 2022 – Na de Giro d’Italia 2010 en de Tour de France 2015 kwamen vanavond ook de wielrenners van de Vuelta 2022 via de Gele brug een dol enthousiast Leidsche Rijn binnen. Bij Leidsche Rijn Centrum stond het publiek zelfs rijen dik om de renners van de tijdrit voorbij te zien flitsen en aan te moedigen.

dec 202022
 

Vrijdag 19 augustus 2022 – Niet alleen binnen is alles gerenoveerd bij de OBS De Klimroos a/d Langerakbaan maar ook de buitenkant v/d school heeft ook mede dankzij een 3-tal grote kleurrijke muurschilderingen van kunstenaar Bruce Tsai-Meu-Chong een ware metamorfose ondergaan.

dec 202022
 

Woensdag 17 augustus 2022 – In de laatste week van de zomervakantie was er voor de kinderen uit Vleuten en Haarzuilens weer van alles te doen. De 60e kindervakantieweek van VOVH was weer een groot succes met als een van de hoogtepunten de rommelmarkt op woensdag  aan de Hindersteinlaan.

dec 202022
 

Vrijdag 15 juli 2022 – Spectaculaire plaatsing vanochtend van het aluminium “Hocosto” spaceframe van maar liefst 24x36x3 meter t.b.v het 2e warmte-koude-opslag waterreservoir op het terrein van het Leidsche Rijn College.

dec 202022
 

Woensdag 13 juli 2022 – Aan collegiale belangstelling geen gebrek in Leidsche Rijn vanavond bij de proloog van de Baloise Ladies Tour, een grensoverschrijdende wielerwedstrijd voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen.

dec 202022
 

Vrijdag 3 juni 2022 – In aanloop naar de start van het wielerspektakel de Vuelta in augustus is het rondreizend fietsdorp de Vuelta Fietshub vandaag en morgen in Vleuterweide op de sportvelden van De Weide Wereld.
De Vuelta Fietshub is een rondreizend dorp. Een minifestival, waar urban sports, fietsen, kunst, cultuur en feest samen komen. In de maanden mei tot en met augustus trekt dit festival door alle Utrechtse wijken en worden ook een aantal locaties in de provincie Utrecht aangedaan.
De Vuelta Fietshub is een initiatief van SportUtrecht.
Vuelta Fietshub is een project en activatieprogramma van SportUtrecht in het kader van La Vuelta Holanda en Utrecht 900 jaar.

dec 202022
 

Dinsdag 14 juni 2022 – De avondvierdaagse van Leidsche Rijn met start en finish bij Castellum Hoge Woerd is ook zo’n een evenement dat gelukkig weer door kon gaan. Vandaag ging de route onder andere langs het Amsterdam-Rijnkanaal onder de Dafne Schippersbrug door. Vrijdag is de laatste dag.