mrt 302014
 

Logo LintwurmpieMaar liefst 1000 deelnemertjes hebben zich voor 2e Paasdag, 21 april 2014, ingeschreven voor de derde editie van de Lint-Wurmpie Run. Deze kidsrun is speciaal georganiseerd voor basisschoolleerlingen van 4 t/m 13 jaar.
De kinderen van 4 t/m 8 jaar lopen de  Lint-Wurmpie ‘Fun Run’ , een prestatieloopje met als afstand 1,2 km en voor kinderen van 6 t/m 13 jaar is er een echte wedstrijdloop, de Hellas Lint-Wurmpie Run, met een parcours van 2 km.
De start/finish-locatie van de Lint-Wurmpie Run is dit jaar achter Zwembad Fletiomare op Het Lint.

Ter voorbereiding op dit loopevenement zijn er vier z’g seizoensloopjes georganiseerd. Het laatste loopje was vanochtend. Dat de deelnemertjes en trainsters, vanwege de zomertijd, een uurtje korter hadden kunnen slapen was gezien hun enthousiasme niet merken.
Klik op de grote foto van de diavoorstelling voor een full-screen weergave.

 

 

mrt 212014
 

IMG_7945.CR2asTOp veel plaatsen worden er vandaag en morgen, ter gelegenheid van de grootste landelijke vrijwilligersactie NL Doet, vele activiteiten ontplooit.
Zo ook in Leidsche Rijn.
In de Vlinderhof in het Máximapark heeft een grote groep enthousiaste vrijwilligers vandaag onder soms barre weersomstandigheden een start gemaakt met het poten van 15.000 plantjes. Ook morgen gaat men hier nog mee verder.

De Vlinderhof wordt een zeer bijzondere ruim 4000 m2 grote tuin midden in het Máximapark. Het ontwerp is van de beroemde tuinarchitect Piet Oudolf. De Vlinderhof wordt niet alleen ontworpen in samenspraak met de bewoners maar wordt ook beheerd door bewoners. De tuin wordt een rustige plek voor bezinning in het zo bruisende Leidsche Rijn. Ieder moment van het jaar geeft de tuin een andere beleving en is daarom steeds weer de moeite van het bezoeken waard. De naam Vlinderhof is ontstaan doordat de gekozen planten veel vlinders, bijen en andere insecten aantrekken en omdat de tuin op wordt omsloten door een haag en zo op een hof lijkt.
Klik op de grote foto van de diavoorstelling voor een full-screen weergave.


mrt 142014
 

IMG_7815.CR2bsTBurgemeester van Zanen verrichtte vandaag samen met zo’n driehonderd schoolkinderen de ceremonie ‘start bouw’ van het Castellum Hoge Woerd. Tevens werd het kunstwerk van kunstenaar Roy Villevoye onthuld dat vanaf 2015 een vaste plek zal krijgen in het paviljoen. Het kunstwerk is een realistische voorstelling van twee vrouwen uit de tijd van de Romeinen die kijken naar de archeologische vondst uit de 20e eeuw.Castellum-1

In de tijd van het Romeinse Rijk stond op precies deze plek een versterkte legerplaats voor vijfhonderd tot duizend soldaten. De nieuwbouw is met een schuin oog afgekeken van dit oude fort, met een wal van zes meter hoog en breed rond een rechthoekig binnenterrein van negentig bij honderd meter. Kantelen en vier torens van tien meter hoog met toegangspoorten erin maken de beleving van een antiek Castellum compleet.

Vanaf medio 2015 wordt het Castellum Hoge Woerd een bruisende ontmoetingsplek middenin Leidsche Rijn. Eenmaal binnen stap je van de eerste in de eenentwintigste eeuw. In de wal en poortgebouwen is ruimte voor eigentijdse culturele activiteiten. In het Castellum komt bovendien een modern paviljoen voor de exposities van Erfgoed Hoge Woerd met als kroonjuweel de permanente tentoonstelling van het Romeinse schip De Meern I, dat in 2003 bij De Meern is gevonden. Verder komen in het Castellum een theater en buitenpodium voor allerlei podiumkunsten, horeca en de Steede Hoge Woerd waar mensen komen tuinieren, genieten van dieren en workshops kunnen volgen.

Bron: Gemeente Utrecht
Klik op de grote foto van de diavoorstelling voor een full-screen weergave.


mrt 102014
 

IMG_7602.CR2asTDit gebouw begon in 2001 als Grace Theater in Amsterdam Zuid-Oost, naast de Arena. Toen de musical Grace na een half jaar flopte werd het in 2002 omgedoopt in Pepsi Stage. In 2007 verhuisde het gebouw naar Leidsche Rijn als tijdelijke locatie voor muziekcentrum Vredenburg. Vanwege de kleur werd het in de volksmond al snel de Rode Doos genoemd. Na de opening op 21 juni 2014 van het nieuwe Muziekpaleis in de binnenstad van Utrecht zal de Rode Doos weer worden afgebroken. Er is sprake van dat het gebouw mogelijk verhuist naar Den Haag om daar tijdelijk onderdak te bieden voor het Residentie Orkest, het Nederlands Danstheater en het Koninklijk Conservatorium.

De gevelbeplating van de Rode Doos is, na 7 jaar in weer en wind gestaan te hebben, inmiddels behoorlijk aan het verkleuren. Dat is ook de reden dat veel inwoners van Leidsche Rijn sinds kort niet meer spreken over de Rode Doos maar over de Roze Doos. Wat kan een kleur toch veel veranderen.

mrt 032014
 
IMG_7237.CR2asTIn de nachten van 2 en 3 april 2013 zijn deze 6 platanen verhuisd van het Domplein naar de rand van de Haarrijnseplas in het Maximapark in Leidsche Rijn. De bomen zijn in een kruisvorm geplaatst waarmee de relatie met het Domplein wordt gesymboliseerd. De bomen die sinds 1975 op het Domplein hebben gestaan moesten plaats maken voor de tweede Schatkamer.
mrt 022014
 
IMG_7626aTAls chauffeurs de expeditieruimte van het winkelcentrum The Wall Leidsche Rijn binnen rijden zien ze deze welkomstboodschap op de toegangsdeuren.IMG_2040.CR2asT
Op de deuren van de uitrit van de expeditieruimte van het winkelcentrum The Wall Leidsche Rijn staat deze mooie tekst.IMG_7581.CR2asT
Deze twee regels uit het ‘gedicht voor op een bouwschutting’ van de Utrechtse stadsdichter Ingmar Heytze zijn in 2010, na de gemeenteraadsverkiezingen, op initiatief van de bewoonster Jacomien Nijhof door de kunstenaar Leon Keer op de hoek van de Parkzichtlaan en het Cuypersplantsoen op de gevel aangebracht. Ik vrees dat we na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart as. het in Leidsche Rijn nog steeds met deze 4 woorden moeten doen.