mrt 212014
 

IMG_7945.CR2asTOp veel plaatsen worden er vandaag en morgen, ter gelegenheid van de grootste landelijke vrijwilligersactie NL Doet, vele activiteiten ontplooit.
Zo ook in Leidsche Rijn.
In de Vlinderhof in het Máximapark heeft een grote groep enthousiaste vrijwilligers vandaag onder soms barre weersomstandigheden een start gemaakt met het poten van 15.000 plantjes. Ook morgen gaat men hier nog mee verder.

De Vlinderhof wordt een zeer bijzondere ruim 4000 m2 grote tuin midden in het Máximapark. Het ontwerp is van de beroemde tuinarchitect Piet Oudolf. De Vlinderhof wordt niet alleen ontworpen in samenspraak met de bewoners maar wordt ook beheerd door bewoners. De tuin wordt een rustige plek voor bezinning in het zo bruisende Leidsche Rijn. Ieder moment van het jaar geeft de tuin een andere beleving en is daarom steeds weer de moeite van het bezoeken waard. De naam Vlinderhof is ontstaan doordat de gekozen planten veel vlinders, bijen en andere insecten aantrekken en omdat de tuin op wordt omsloten door een haag en zo op een hof lijkt.
Klik op de grote foto van de diavoorstelling voor een full-screen weergave.


 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)