nov 232013
 
Aankomst Sinterklaas in de Meern
Vanochtend om half elf zette de Sint, na een boottocht over de Leidsche Rijn, bij de Meernbrug weer voet aan wal. Ook dit jaar had de Sint aan belangstelling niet te klagen.
Klik op de grote foto voor een full-screen afbeelding.

nov 212013
 
Boerderij en winkelcentrum gaan samen verder
Waar een paar jaar geleden op het erf van deze monumentale boerderij aan de Hof ter Weydeweg 30 nog de koeien liepen is men momenteel druk bezig met het storten van beton voor het nieuwe winkelcentrum Terwijde.

Winkelcentrum Terwijde in vogelvluchtIn het winkelcentrum krijgt de boerderij een prominente plek toebedeeld, en komt dan met de voorzijde aan een plein en de winkelroute te liggen.
Wist u dat de nieuwbouwwijk Terwijde is vernoemd naar deze boerderij ?
De boerderij is een rijksmonument. De boerderij Hof ter Weyde was van oorsprong een deel van het buitenverblijf annex tiendhof van de kloosterorde der Johannieters te Utrecht. In Utrecht werden zij de heren van Sint Catharijne genoemd en samen vormden zij het Catharijneconvent. Van hieruit werd een groot landerijencomplex van 123 hectare ontgonnen. De opbrengsten daarvan kwamen gedurende vele eeuwen ten goede aan de minderbedeelden en zieken van de stad Utrecht. Vanaf 1656 is het complex particulier bezit en is het vele malen verbouwd.
IMG_6386 - bT
IMG_6515.CR2asT
2 april 2013

2 april 2013

Foto: Het Utrechts Archief

Foto: Het Utrechts Archief 1992

nov 152013
 
Prinses Beatrix verricht officiële openingshandeling van het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht

Prinses Beatrix was vanmiddag in Leidsche Rijn om het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis officieel te openen. Zij werd ontvangen door de Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht dhr. Willibrord van Beek en de burgemeester van Utrecht dhr. Aleid Wolfsen. Met het onthullen van een beeld van de Utrechtse kunstenaar Jits Bakker verrichtte zij de officiële openingshandeling. Na een spectaculaire arcrobatische act werden de genodigden aansluitend verrast met een lied en muziekstuk verzorgt door een koor bestaande uit medewerkers en kinderen van het ziekenhuis en Vioolschool Accademia Filarmonica uit Utrecht. De feestelijk middag werd afgesloten met een korte rondleiding door het ziekenhuis.

IMG_6430.CR2as - crop 2T IMG_6432.CR2asT IMG_6446.CR2asT IMG_6461.CR2as - cropT IMG_6464.CR2asT IMG_6470.CR2asT IMG_6490.CR2asT IMG_6491.CR2asT IMG_6498.CR2asT IMG_6499.CR2as - cropT

nov 102013
 
Máximapark

De Lintloop MAX is een jaarlijks hardloopevenement op de tweede zondag van november, georganiseerd door hardloopvereniging Trecho. Het parcours van 5 mijl gaat over Het Lint, een prachtige route rond het Máximapark in Leidsche Rijn. Voor de 10 mijl wordt dit parcours twee keer afgelegd. Speciaal voor kinderen zijn er korte loopjes.

Vanmiddag werd dit evenement  al weer voor de derde maal georganiseerd. Burgemeester A. Wolfsen was aanwezig om het startschot te geven. Onder wisselende weersomstandigheden werd er gestart maar uiteindelijk kwam iedereen onder het genot van een lekker najaarszonnetje over de finish.IMG_6409.CR2as cropT IMG_6404.CR2asT IMG_6412.CR2as -cropT

nov 052013
 
Meerndijk
De Meern
Het is de bedoeling, als het aan de gemeente ligt, dat de Meerndijk er weer uit komt te zien als op deze foto van voor 1968. De huidige parallelwegen zullen dan mogelijk verdwijnen om plaats te maken voor fietspaden.
Wel zal er samen met de bewoners nog een oplossing gezocht moeten worden om hun  auto’s te kunnen parkeren.
Het is net als met de singels in Utrecht……eerst dempen en dan weer uitgraven !
Zo blijf je wel lekker bezig toch?
 Ansichtkaart Meerndijk heel goed
nov 032013
 
Máximapark
De Buitenhof

Daar was het vandaag nou uitstekend weer voor!  Schaapjes tellen in het mooiste park van Leidsche Rijn.
Na drie onderbrekingen door passanten die vroegen wat ik aan het doen was, heb ik uiteindelijk maar deze foto gemaakt.  Nu kan ik tenminste thuis heerlijk op de bank een volgende poging wagen. Bijkomend voordeel is ook dat ze helemaal niet bewegen.

IMG_6307.CR2abT