jan 212015
 

St. Antonius Ziekenhuis blij met gulle gift van dankbare patiënt

Patiënten in de wachtruimte van Radiologie in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht, kunnen vanaf vandaag genieten van een enorm en kleurrijk doek van Herman Brood.
Het doek werd door Utrechter Jan de Boorder, geschonken aan het ziekenhuis als uiting van zijn dankbaarheid voor de goede zorg die hij als patiënt in het ziekenhuis heeft ervaren.
Vandaag werd het kunstwerk officieel aangeboden aan neuroloog dr. Frequin en onthult.

IMG_2422as cropT  klein

Jan de Boorder (oud-patiënt): “Een paar jaar geleden belandde ik na een ongeluk in het St. Antonius Ziekenhuis. Dr. Stephan Frequin was mijn neuroloog. Hij begeleidde mij altijd positief en met een zonnig gezicht. Ook was hij een steun en toeverlaat voor mijn vrouw. Drie maanden van intensieve zorg en meerdere operaties later, zei ik eenmaal thuis tegen mijn vrouw: het zou mooi zijn als wij iets terug konden doen. Toen ik onlangs begreep dat de wanden van het St. Antonius in Utrecht nog zo leeg een kaal waren, wist ik wat ik terug kon doen. Zo kwam ik op het idee om een groot schilderij van 10 meter lang en 2,50 meter hoog, gemaakt in felle kleuren door Herman Brood te schenken aan Stephan Frequin als dank voor zijn goede zorgen.”

Het St. Antonius is ontzettend blij met het enorme kunstwerk. Deze grote wachtruimte waar dagelijks veel patiënten verblijven was nog erg kaal. Bij de ingebruikname van het ziekenhuis is er bewust voor gekozen om het ziekenhuis eerst te gaan gebruiken alvorens het verder aan te kleden. Nu onze patiënten inmiddels zo’n 1,5 jaar op deze locatie komen, kunnen zij als geen ander aangeven waar zij nog behoefte aan hebben als het gaat om inrichting en aankleding. Binnenkort gaan we daarom samen met patiënten aan de slag om wensen en ideeën te verzamelen met als doel de grote publieke ruimten van het ziekenhuis, verder aan te kleden. Tot die tijd kunnen onze patiënten nu alvast genieten van de 40 werken die Allianz onlangs aan het St. Antonius schonk en die her en der in het ziekenhuis aan de wanden prijken. En na vandaag is het bij Radiologie dus ook al veel aangenamer toeven door deze enorme gulle gift van een dankbare patiënt.IMG_2435asT kleinIMG_2437asT klein