okt 172013
 

Collage Brug MaximaparkT

Máximapark

In veel Europese steden is het een gebruik om aan beroemde bruggen zogenaamde “liefdesslotjes’ te hangen. Stelletjes hebben soms de gewoonte om hun liefde op een bijzondere manier tot uiting te brengen. Het kerven van initialen in een boomstam is echter verleden tijd. Hippe stelletjes bezegelen de liefde tegenwoordig met een hangslot, waar ze hun namen op schrijven om het daarna vast te maken aan een brug. De sleutels worden vervolgens in het water gegooid. Het idee van het plaatsen van hangsloten door liefdeskoppels op hekken of bruggen, zou zijn begonnen in de jaren tachtig in Hongarije. Inmiddels is dit fenomeen uitgebreid over heel de wereld. Ook hier in Leidsche Rijn, op de brug over de lelievijver in De Binnenhof van het Máximapark, is de eerste al gesignaleerd.
Leidsche Rijn…….Wereldstad !

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)