okt 172013
 

IMG_6220.CR2bsT     IMG_6223.CR2asT     IMG_6225.CR2asT2

Máximapark

In het Máximapark nabij de Binnenhof is de gemeente sinds september weer gestart met het verder uitgraven van de zogenoemde Vikingrijn. Met de ‘Vikingrijn’ wordt de oorspronkelijke loop van de Oude Rijn hersteld en weer zichtbaar gemaakt. Hiermee keert het water dat zo lang het landschap ten westen van Utrecht heeft bepaald, als waterloop terug.
De werkzaamheden aan de Vikingrijn zijn in 2008 gestart.
Door de vondst van het scheepswrak de “Vleuten II” in 2010 zijn destijds de werkzaamheden uitgesteld. In het ontwerp is daarna de watergang aangepast.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)