dec 232021
 

Zondag 22 augustus 2021 – In de nieuwbouwwijk Rijnvliet is de ondergrondse hoogspanningsverbinding van 150.000 volt in gebruik genomen. De ondergrondse verbinding vervangt een bovengrondse hoogspanningsverbinding van vier masten die naast de Strijkviertelplas staan.
Netbeheerder TenneT heeft deze zogeheten verkabeling uitgevoerd in opdracht van gemeente Utrecht. De verkabeling zorgt ervoor dat er 28 nieuwe woningen gebouwd kunnen worden in de woonwijk Rijnvliet, Leidsche Rijn. Ook is er nu ruimte om een nieuw bedrijventerrein (Strijkviertel) aan te leggen.
Op  het relatief kleine tracé van 1,5 kilometer, waren er verschillende uitdagingen. In totaal zijn er vier 150 kV-hoogspanningsmasten uit bedrijf gehaald en een nieuwe mast (inclusief opstijgpunt) gebouwd. Een deel van de nieuwe mast is gebouwd onder de bestaande hoogspanningsverbinding, terwijl deze in bedrijf bleef. In een periode waarin de hoogspanningsverbinding tijdelijk uit bedrijf is genomen, zijn veel werkzaamheden gecombineerd. Bewoners en bedrijven hebben hier geen hinder van  ondervonden. Vanaf nu ontvangen de bewoners van Leidsche Rijn dus geen elektriciteit meer van de vier hoogspanningsmasten die naast de Strijkviertelplas staan. Deze masten worden voor 1 oktober 2021 weggehaald. 

Bron: Tennet

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)