De Woerd

 
De Woerd
De Woerd is gesitueerd ten noorden van de oude kern van De Meern en het water de Leidse Rijn, ten zuidoosten van het Máximapark en ten westen van de nieuwbouwwijk Langerak. Vroeger was dit een gebied waar boomgaarden en weilanden waren. De inrichting is kleinschalig met individueel herkenbare woonhuizen en een inrichting met straten, pleinen en hofjes waarbij de auto zo veel mogelijk buiten het zicht geparkeerd wordt. Er zijn open en gesloten bouwblokken met groene binnenterreinen en tevens openbare groene pleinen.
Het gebied werd in 2005 ontwikkeld en moet uiteindelijk gaan bestaan uit een totaal van 475 woningen. Het betreft hier 70 gestapelde woningen en 405 eengezinswoningen. Hiervan valt 15% in de categorie “sociale koop” en vijftig woningen zijn bestemd voor ouderen. Het gebied werd door de lezers van het Utrechts Nieuwsblad en de site van de Stichting Rietveldprijs  in 2007 uitgeroepen tot mooiste nieuwbouwproject van dat jaar.
Klik op een grote foto voor een full-screen afbeelding.
 Gepubliceerd door om 6:53 pm

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)