Boerderij Groot Heemsmade

 
Boerderij Groot Heemsmade
Deze boerderij ligt aan de Enghlaan in de wijk Terwijde. De geschiedenis van deze boerderij gaat terug naar rond het jaar 1600. In 1912 is het achterdeel afgebrand en is de boerderij opnieuw opgebouwd. Dit jaartal komt ook terug op de kopgevel. Een aantal jaren geleden werden er op de eerste verdieping kamers verhuurd. Op dit moment wordt de boerderij gebruikt als vestiging van het kinderdagverblijf “De Boerderij”.
De zwart-wit foto is gemaakt in 1992. De luchtfoto is een detailopname van een reeds eerder op deze website gepubliceerde foto en komt uit 1991. De boerderij midden op de luchtfoto is Groot Heemsmade.  Beide foto’s laten goed zien hoe landelijk het toen was rondom de Enghlaan. Rechts van de Enghlaan is inmiddels de wijk Terwijde gebouwd. Het watertje links op de luchtfoto is de Vleutensche Wetering (Enghwetering). Het perceel waar momenteel de buurtmoestuin ‘de Halte Terwijde’ zich bevindt is ook duidelijk te herkennen.
De foto rechts boven toont de situatie op dit moment.
 Definitief collage 51.0
 Gepubliceerd door om 7:59 pm

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)