Strijkviertel wordt bedrijventerrein Oudenrijn

 
Luchtfoto industrieterrein Strijkviertel  anno 1980.
Foto: Het Utrechts Archief

Foto: Het Utrechts Archief

Het industrieterrein Strijkviertel stond nog in de kinderschoenen en lag midden tussen de weilanden. Eén van de eerste bedrijven dat zich daar vestigde was de katalisatorenfabriek fa.Engelhard. Later kwam dit bedrijf in handen van Harshaw Chemie om vervolgens overgenomen te worden door Basf. Het chemiebedrijf waar de laatste tijd zoveel over gesproken wordt.
De Strijkviertelplas was nog niet voor recreatie geschikt gemaakt. Deze plas is ontstaan door zandwinning voor de aanleg van het verkeersknooppunt Oudenrijn. Bovenaan de foto zijn de weilanden te zien waar nu de wijken Langerak en Parkwijk zijn gerealiseerd. Dwars door deze weilanden loopt de Zandweg/Rijksstraatweg en de Groenedijk. De PEGUS centrale had  toen nog 3 schoorstenen. Sinds 1988 heet het gebied officieel bedrijventerrein Oudenrijn.

Foto: Het Utrechts Archief

Foto: Het Utrechts Archief

Dit is  een foto uit 2009 van het ‘nieuwe’ bedrijventerrein Oudenrijn. Wel een heel ander beeld dan de vorige foto uit 1980. Het groen is weg en daarvoor in de plaats ……….één en al grijs !

 Gepubliceerd door om 8:22 pm

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)