Parkwijk

 
Parkwijk
Parkwijk bestaat uit twee delen: Parkwijk Noord en Zuid. In het zuidelijk deel vestigden de eerste bewoners zich in mei 2000; hiermee was het één van de eerste gedeelten van Leidsche Rijn. Het noordelijk deel zag in september 2001 haar eerste bewoners. In dit deel van de buurt/subwijk staan voornamelijk ééngezins-koopwoningen, terwijl in het zuidelijk deel meer hoogbouw en sociale woningbouw staat. Het noordelijke en zuidelijke deel van de buurt/subwijk worden gescheiden door het Prinses Amaliapark.
Parkwijk heeft zijn naam te danken aan het grote aantal parken dat in, en in de directe omgeving van de buurt is gepland.
In augustus 2008 is men begonnen met voorbereidingen voor de bouw van “De Toren”. Dit is een woontoren van 16 verdiepingen op het terrein langs de busbaan t.h.v. de Eerste Westerparklaan. Eind 2009 is De Toren opgeleverd, waarmee de bouw van Parkwijk afgerond was.
Plattegrond Parkwijk

Schommel

‘Reuzenschommel’ in het Park De Hoge Weide.

Woningen

Monarchvlinderlaan

Woontoren

De Toren, Eerste Westerparklaan

 Gepubliceerd door om 9:23 pm

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)