Gemeentegrensborden

 

Herinnert u zich deze nog ?
Ze komen uit de tijd dat de dorpen Vleuten, De Meern en Haarzuilens nog een zelfstandige gemeente vormden.
In 1995 snoepte Utrecht het eerste stukje ervan op en in 2001 moest ook de rest er aan geloven. Men noemde dat annexeren. Het is hetzelfde maar klinkt toch anders dan inlijven.

Er veranderde veel. Ook de oude borden met de gemeentegrensaanduiding moesten worden vervangen.

Veel geboren en getogen inwoners uit de dorpen hebben de nieuwe ‘huisbaas’ daarmee geholpen en daarmee verdween menig bord als blijvende herinnering en collectors item naar een zolder of werd opgehangen in een schuurtje.
Het bord van De Meern was in 2013 al ergens gesignaleerd en het bord van Haarzuilens neemt bij binnenkomst in het dorp (sorry…..subwijk) nog steeds een zodanige prominente plek in dat een foto maken geen probleem was. Maar het bord van Vleuten kwam ondanks diverse oproepen op onder andere facebook maar niet boven water.

Heel bijzonder was het dan ook dat na een jarenlange speurtocht vorige week het bord toch ergens opdook. Een telefoontje met de eigenaar was voldoende om voor het nageslacht de ontbrekende foto te maken van een stuk recente geschiedenis.

Gemeentegrensbord VleutenGemeentegrensbord Haarzuilens

Gemeentegrensbord De Meern

 Gepubliceerd door om 7:40 pm

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)