Eerst een zandvlakte en nu woonwijk Terwijde

 

JE 1aRIn 2004, het jaar waarin deze luchtfoto is gemaakt, was het gebied op de foto nog een grote zandvlakte. Natuurlijk vraagt u zich af bij het zien van dit plaatje waar dit is in Leidsche Rijn en daarom help ik u even.
Het is een gedeelte van de wijk Terwijde kijkend vanuit noordelijke richting zuidwaarts. Midden op de foto ziet u het water van de Musicalkade. De donkere strepen ten zuiden hiervan zijn de bouwblokken van o.a. de Harry Banninkstraat, Cole Porterplantsoen, Jerry Bockstraat en de Leonard Bernsteinkade. De rechte lijn rechts, lopend van onder naar boven is de Rijnkennemerlaan met rechts in het midden het Forum Waterwin. Helemaal links ligt het bedrijventerrein De Wetering. Op het terrein links boven in de hoek bouwt men momenteel het crematorium.JE 8  03.2005RDe  foto hierboven is in maart 2005 gemaakt en is genomen op de Musicalkade en kijken we in het in aanbouw zijnde Cole Porterplantsoen met op de voorgrond de huizen van de Leonard Bernsteinkade.JE 10 21.03.2005aRDe laatste foto is gemaakt vanaf het dak van een van de woningen aan het Cole Porterplantsoen. In zuidelijke richting kijkend zien we, behalve een nog onbebouwde zandvlakte, aan de horizon links de elektriciteit-centrale van de Pegus en rechts de hoogbouw van de Brandweerpost Leidsche Rijn.
Nu, 10 jaar later ziet het er allemaal heel anders uit en zijn de veranderingen nog nauwelijks te bevatten. Gelukkig mocht ik de foto’s van Jon-Erik Smelik gebruiken om ons hierbij een klein beetje mee op weg te helpen. Waarvoor mijn hartelijke dank.

 Gepubliceerd door om 1:04 pm

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)