Burgemeester Middelweerdweg

 

In 1991 werd de Burg. Middelweerdweg aangelegd als ontsluitingsweg voor het toen nog te realiseren nieuwbouwplan ’t Weer. De Burg. Middelweerdweg sloot in westelijke richting aan op de Europaweg en in oostelijke richting sloot hij aan op ’t Zand. Voor de aanleg van de weg moesten onder andere de buitenbaden van het zwembad Fletiomare gesloopt worden. Op de bovenste foto uit 1991 zien we de aanleg van de weg met links op de foto de kassen van de tuindersbedrijven aan de Alendorperweg. Rechts op deze foto is men bezig met het bouwrijp maken van het terrein voor de nieuwbouw van het plan  ’t Weer. De eerste paal voor dit plan werd op 13 december 1991 geslagen.

Op de rechter luchtfoto uit 2001, 10 jaar later dus, zien we de Burg. Middelweerdweg en het nieuwbouwplan ’t Weer in volle glorie. De kassen die hier nog op de foto staan zijn inmiddels ook verdwenen en hebben plaats gemaakt voor sportvelden en Het Lint. Onder aan de foto is nog net de boomgaard zichtbaar van het Castellum Hoge Woerd. Op deze locatie is men recentelijk gestart met de bouw van het museum.

Foto:Het Utrechts ArchiefBurg.Middelweerdweg 1991aHUA 85718 2001a

 Gepubliceerd door om 4:50 pm

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)