Alendorperweg 1960

 
Foto: Het Utrechts Archief

Foto: Het Utrechts Archief

Dwars door het voormalige tuinbouw-en kassengebied van Vleuten-De Meern liep de Alendorperweg.
Op deze foto uit 1960 zien we deze Alendorpeweg ter hoogte van de kruising met de Esdoornlaan met rechts de Alendorper Wetering.
Thans ligt dit stukje historie midden in het prachtige Máximapark.
Mooi om te zien dat het kale brinkje op de foto inmiddels een echte brink is geworden met rondom hoge bomen. Op het kruispunt van de Alendorperweg met de Esdoornlaan zal dit jaar nog gestart worden met de plaatsing van de Jeremiebrug, Net achter de boerderij rechts ligt nu over de Alendorper Wetering het alom bekende trekpontje.
Waar op de foto de kassen te zien zijn is men thans volop bezig met de aanleg van een zeer bijzondere tuin namelijk de ruim 4000 m2 grote Vlinderhof. De Vlinderhof wordt niet alleen ontworpen in samenspraak met bewoners maar wordt ook beheerd door bewoners. De tuin wordt een rustige plek voor bezinning  in het zo bruisende Leidsche Rijn. Ieder moment van het jaar geeft de tuin een andere beleving en is daarom steeds weer de moeite van het bezoeken waard. De naam Vlinderhof is ontstaan doordat de gekozen planten veel vlinders, bijen en andere insecten aantrekken en omdat de tuin op wordt omsloten door een haag en zo op een hof lijkt.

As.vrijdag en zaterdag zullen de eerste 15.000 plantjes gepoot gaan worden met de hulp van maar liefst 130 vrijwilligers.

 Gepubliceerd door om 3:49 pm

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)