Oranje stoeltjes

 
Oranje stoeltjes
Kunstwerk getiteld : Stadium, 2002
Dennis Adams (VS)
Verspreid over de wijken Parkwijk en Langerak had de kunstenaar Dennis Adams 40 feloranje kuipstoelen geplaatst. De stoelen, modellen van de oorspronkelijke stoelen op de F-side tribune van het Utrechtse voetbalstadion Galgenwaard, stonden allemaal gericht naar de Dom, het centrum van Utrecht. De kunstenaar wilde zo een relatie leggen tussen de oude en de nieuwe stad.
Met de verwijzing naar het supportersvak deed hij destijds een volgend appèl op de inwoners van Leidsche Rijn: 
Vormen zij een nieuwe gemeenschap, zoals de supporters, of richten zij zich in hun doen en laten vooral op het oude centrum?
Een eerdere uitvoering van dit kunstwerk was al eens te zien op de tentoonstelling ‘Panorama 2000’ in Utrecht (Bunnikside, 1999). Net als destijds in het centrum van Utrecht, plaatste Dennis Adams de bankjes volgens een ogenschijnlijk willekeurig, maar toch uitgekiend, systeem in Leidsche Rijn. Niet iedereen was blij met de soms onhandige plek van de kuipstoelen in het nieuwe stadsdeel. Sommige werden vernield. De reacties op dit kunstwerk waren niet van de lucht. In 2005 werden ze weer van de diverse bouwlocaties in Leidsche Rijn verwijderd.

Foto: Onno Kummer

Foto: Onno Kummer

Foto: Onno Kummer

Foto: Onno Kummer

Foto: Onno Kummer

Foto: Onno Kummer

IMG_3926.CR2a def.IMG_3927def. klein

 Gepubliceerd door om 8:15 pm

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)