Terwijde

 
Terwijde

De eerste bewoners van Terwijde kwamen in juni 2003, uiteindelijk zullen in deze buurt/subwijk 4000 woningen worden gebouwd. De buurt heeft drie basisscholen. Ook is er een station aan de spoorlijn Utrecht – Rotterdam. De buurt is genoemd naar de boerderij Hof ter Weyde aan de Hof ter Weydeweg 30. Deze boerderij behoorde ooit toe aan de kloosterorde der Johannieters in Utrecht, die van hieruit een groot landerijencomplex (123 hectare) ontgonnen. De Johannieters gebruikten de opbrengsten voor de minderbedeelden en zieken in Utrecht. Het hoofdgebouw van deze boerderij zal gehandhaafd blijven en (mogelijk met een horecabestemming) opgenomen worden in het toekomstige winkelcentrum Terwijde.

De buurt is relatief laag gelegen en heeft daarom grote waterpartijen. De meeste bebouwing is gesitueerd op eilanden die door vijvers zijn omgeven. Centraal in de buurt bevindt zich het Waterwinpark. Dit is een waterwingebied midden in stedelijk gebied. Aan het park ligt een pomphuis van architect John Bosch met een bijzondere vormgeving.
Terwijde

Terwijder Veste

Terwijder Veste

Woningen

Woningen plan ‘Kubus-eiland’, Sigmund Rombergstraat.

Woning

‘Havenmeesterswoning’. Frederik Loewestraat.

Woonboten

Waterwoningen, Jule Stynestraat.

Kadewoningen, Leonard Bernsteinkade.

Kadewoningen, Leonard Bernsteinkade.

Binnentuin

George Cohanhof

Woningen

Meredith Wilsonstraat

Woningen

Operettelaan

 Gepubliceerd door om 7:03 pm

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)