Rijnvliet

 

Plattegrond plan Rijnvliet

Rijnvliet
In de nieuwe woonwijk Rijnvliet (Leidsche Rijn) komen vanaf 2018 ruim 1000 woningen en een basisschool. Rijnvliet krijgt een duidelijk eigen karakter met een grote waterloop – De Vliet – die de Rijksstraatweg met de Strijkviertelplas verbindt. Hierdoor ontstaan vier kleinschalige buurtjes. De wijk kenmerkt zich door diverse architectuur met individueel herkenbare woningen. De woonwijk Rijnvliet is direct aangesloten op de A2 en A12. De HOV-baan zorgt voor een snelle busverbinding met Utrecht Centrum en De Meern.
Rijnvliet grenst aan de noordkant aan de Rijksstraatweg en landgoed Park Voorn met hun monumentale panden. Aan de zuidkant ligt het nieuwe sportpark Rijnvliet dat na de zomer 2011 in gebruik is genomen. Op loopafstand ligt de recreatieplas Strijkviertel. Door inpassing van het reeds bestaande groen krijgt de wijk direct een geheel eigen karakter. In het plan zijn geluidswerende maatregelen opgenomen vanwege de rijksweg A2 in oostelijke richting en het bedrijventerrein Oudenrijn aan de westkant van het gebied.
Bron: Gemeente Utrecht

Eind 2018 hebben archeologen in dit gebied een Romeinse brug opgegraven.

Paarden in avondzonnetje

Nu lopen er nog paarden maar binnenkort is ook dat verdwenen – 30 mei 2018

Heiwerkzaamheden plan Rijnvliet Utrecht

Heiwerk plan Rijnvliet – 5 maart 2018

 

Bouwrijp maken wijk Rijnvliet Utrecht

Bouwrijp maken plan Rijnvliet – 5 maart 2018

Bushalte

Nog geen bewoners maar wel een bushalte – 5 maart 2018

 

Polder Oudenrijn in noordelijke richting

 Gepubliceerd door om 7:02 pm

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)