Máximapark

 
Máximapark
Het Máximapark is een stadspark en vernoemd naar prinses Máxima. Het park vormt het groene centrale hart van Leidsche Rijn. Oorspronkelijk heette het Leidsche Rijn Park. Op 17 mei 2011 kreeg het park zijn nieuwe naam ter ere van de veertigste verjaardag van Máxima en omdat enkele andere parken in de stad Utrecht namen van het koningshuis dragen.
Veel mensen waren het er niet mee eens dat het park hernoemd werd. Er werd een handtekeningenactie opgezet om de gemeenteraad er toe te zetten de naamwijziging weer terug te draaien maar op 16 september 2011 werd besloten de naam Máximapark toch te handhaven.
Het Máximapark is 300 hectare groot. Dit is 6 maal zo groot als het Vondelpark in Amsterdam ! De hoofdingang bevindt zich aan de Utrechtseweg in Vleuten.
Door het park loopt een gemiddeld zes meter brede asfaltstrook, genaamd Het Lint, waar parkbezoekers kunnen fietsen, skaten of hardlopen. Dit gaat helemaal rond het park en heeft een totale lengte van ongeveer acht kilometer. Naast het pad, in de groenstrook, loopt tevens een ruiterpad. Op vier punten langs het parcours zijn permanente TimePoints aangebracht, waarmee men met een speciale chip rondetijden kan aflezen, op displays langs de route of thuis via internet.MaximaparkPlattegrond

Observatorium

Observatorium


Bosspeeltuin

Bosspeeltuin


Brug over de lelievijver

Brug over de lelievijver


Detailopname van de brugleuning over de lelievijver

Detailopname van de brugleuning over de lelievijver


Parkpergola

Parkpergola


Pergola van beton

Parkpergola


Barricade

Barricade


Parkrestaurant Anafora

Parkrestaurant Anafora


Jeremiebrug

Jeremiebrug

Wood Chapel
 Gepubliceerd door om 6:59 pm

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)