Hoek Hoge Weide – Oude Vleutenseweg

 
Hoek Hoge Weide-Oude Vleutenseweg
We zitten nu in het gebied waar eind dit jaar gestart zal worden met de realisatie van het plan Leidsche Rijn Centrum.
Momenteel is het nog een kale vlakte maar dat zal binnenkort voor goed verdwijnen en staan we op de plaats waar beide foto’s zijn gemaakt wellicht in een ultramoderne McDonald’s of een andere winkelketen. Wie zal het zeggen.

Foto: Het Utrechts Archief

Foto: Het Utrechts Archief

De foto hier boven is gemaakt in 1995 op de Hoge Weide kijkende richting de spoorlijn Utrecht-Rotterdam en Oude Vleutenseweg . De volkstuintjes die tussen de weg en de spoorlijn lagen zijn nog net zichtbaar.IMG_4915.CR2as - kopie
De foto hier onder is op 15 juni 2013 op precies dezelfde plaats gemaakt en toont een heel ander beeld. Nog wel met een klein stukje van de Hoge Weide, de sloot en een trein, maar de spoorlijn is flink verhoogd en er is een geheel nieuw station gebouwd. Dit station, Utrecht Leidsche Rijn, is zaterdag 8 juni jl. in gebruik genomen.
Achter de spoordijk, op de plaats waar eerst het voormalige woonwagenkamp de Huppeldijk stond, zijn nu de kantoren van Capgemini en een parkeergarage verschenen.
 Gepubliceerd door om 3:46 pm

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)