Leeuwesteyn Noord

 

 

lwstn_vrl_kd-Default

Leeuwesteyn Noord wordt een belangrijke schakel tussen Leidsche Rijn en de rest van Utrecht. In dit gebied kunnen de bewoners straks profiteren van het Amsterdam-Rijnkanaal én het Willem-Alexanderpark bij de A2. En… de wijk grenst aan het veelzijdige Leidsche Rijn Centrum.
Het Willem-Alexanderpark bij de A2 op de overkapping van de rijksweg ligt zo’n 8 meter hoger dan het Amsterdam-Rijnkanaal. Daartussen ligt de smalle, stedelijke woonbuurt Leeuwesteyn Noord, met circa 1100 woningen. Het hoogteverschil geeft de buurt een compleet eigen karakter. Samen met een prachtig uitzicht op het kanaal, een uniek stadspark naast de deur én het levendige Leidsche Rijn Centrum op loopafstand, belooft dit een absolute toplocatie in Utrecht te worden. In 2014 wordt gestart met het Stedenbouwkundig Plan.

Voorzieningen in Leeuwensteyn Noord
Leeuwesteyn Noord grenst aan het toekomstige Leidsche Rijn Centrum, met onder meer winkels, restaurants, terrasjes, een bioscoop en theater. De buurt zelf krijgt daarnaast nog een kindercluster met een basisschool en kinderopvang. Het openbare groen ligt met name aan de randen van de buurt: de oever van het Amsterdam-Rijnkanaal, het dak van de A2, Overtuin en De Wiel. Privé-buitenruimten en gemeenschappelijke hofjes bieden een veilige speelplek voor kinderen.

Ligging en bereikbaarheid
De buurt is met de auto bereikbaar via de Langerakbaan/Hoge Weidebaan en de door het dakpark van de A2 kruisende buurtontsluiting. Sluipverkeer richting Leidsche Rijn Centrum of Utrecht-stad wordt geweerd. Langzaam verkeer kan in de toekomst vanuit Leeuwensteyn Noord via de fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal richting bestaande stad.

Bron:Gemeente Utrecht

 

 Gepubliceerd door om 6:57 pm

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)