Hoge Weide

 
Hoge Weide

Hoge Weide krijgt een stedelijk karakter en ligt op loopafstand van Leidsche Rijn Centrum. De wijk wordt omgeven door groenstroken en parken. De inpassing van de landtunnel A2 creëert hoogteverschillen in het gebied, wat de wijk een bijzondere aanblik geeft. In totaal worden er ongeveer 1100 woningen in Hoge Weide gebouwd in alle prijsklassen. Naast woningen komen er ook allerlei voorzieningen zoals kantoren, een school, kinderopvang, een speeltuin en een zorgpost. Ook is er beperkte ruimte voor detailhandel en horeca. Rijksmonument boerderij De Hoef wordt ingepast en krijgt bij voorkeur een publieksfunctie. Andere bestaande elementen, zoals de middeleeuwse weg Hogeweide met aan weerszijden water en bomen, blijven deels behouden.
De groene vallei die door de wijk gaat lopen, biedt een bijzonder aantrekkelijk gebied voor de hele wijk, waar elke bewoner of passant graag doorheen zal willen lopen. De vallei deelt de wijk op een natuurlijke wijze in drieën. Hoge Weide wordt daarom opgedeeld in drie deelwijken, van zuid naar noord zijn dat de Voornse Poort, het Hoge Weidekwartier en de Driesprong.

Bron: Gemeente Utrecht

Voorlichtingstekening Hoge Weide

Voorlichtingstekening Hoge Weide

Monumentale boerderij De Hoef

Monumentale boerderij De Hoef

KPN telefooncentrale

Strijlandseweg : KPN telefooncentrale

Boerenweggetje midden in bebouwing

Restant van het oude weggetje de Hogeweide

 Gepubliceerd door om 6:56 pm

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)