dec 142016
 

 

Donderdag 7  juli 2016 –  Deze week was het voor het voormalige restaurant Rhenomare dan echt het definitieve einde.

Hotel Café Restaurant Rhenomare stond er in de zestiger jaren op de gevel van het gebouw op de hoek van de Meerndijk en de Rijksstraatweg in de Meern. Het was de bloeitijd van wat eens een begrip was in het dorp en ver daar buiten. Rhenomare was hèt restaurant om gezellig met vrienden en bekenden in een ongedwongen dorpse sfeer wat te gaan eten. Toen er later ook een zalencentrum werd toegevoegd werd dit de locatie waar menig Merenees z’n bruiloft of ander feestje hield. Een soort ons kent ons dorpshuis met van die dikke Perzische kleden op de tafels. Niet alleen de inwoners van Vleuten/ de Meern wisten Rhenomare te vinden maar ook vele vertegenwoordigers spraken daar af om zaken te doen. Als er een beurs was in de Utrechtse Jaarbeurs was het hotel als een van de eerste volgeboekt. Rhenomare heeft veel verschillende eigenaren gehad. Zoals, in willekeurige volgorde, de fam. van Rossenberg, Griffioen, Huigen en van Vliet. Niet alleen voor een natje en een droogje kon je er terecht, maar het was ook de vertreklocatie voor het behalen van je rijbewijs. Als je namelijk al diverse malen gezakt was voor je rijbewijs bij de voorganger van het huidige CBR bestond er de mogelijkheid om het begeerde papiertje alsnog te halen bij de Rijkspolitie. Het praktijkexamen duurde daar veel langer zodat je wel beter je kunsten kon later zien. Ook nam men de tijd om de kandidaten gerust te stellen.

Eind 2006 is het doek definitief voor Rhenomare gevallen. Het was de bedoeling om op het terrein onder andere een appartementencomplex te bouwen maar de recessie en traagheid in de besluitvorming bij de gemeente zorgen er al jaren voor een verpauperd straatbeeld. Jammer dat “de rotte kies’ nu de bijnaam is geworden van het Rhenomare van toen.Sloop van een gebouwSloop van een gebouw

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)