mrt 042015
 

Châtelet van Kasteel de Haar tijdelijk open voor publiek

Voor het eerst in de geschiedenis is het Châtelet (letterlijk: kasteeltje) van Kasteel de Haar eenmalig opengesteld voor publiek. Historica Ileen Montijn, aangetrokken als gastconservator, verrichtte vanochtend samen met de gedeputeerde van de Provincie Utrecht mevrouw M. Pennarts, de officiële opening.

IMG_2567.CR2aT web

Het ‘kleine kasteel’ ligt direct naast Kasteel de Haar, het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Het Châtelet is het kloppend hart van De Haar en is oorspronkelijk ontworpen als poortgebouw en als onderkomen voor de technische installaties van het grote kasteel. Vanaf de jaren vijftig gebruikt de familie Van Zuylen van Nijevelt, woonachtig in het buitenland, het als familiehuis: dat is intiemer en praktischer dan het grote kasteel. Het ‘kasteeltje’, dat overigens groter is dan menig Nederlands kasteel, ondergaat sinds 2013 een volledige restauratie. Voordat de familie het Châtelet weer in gebruik neemt, krijgt het publiek drie maanden de gelegenheid het te bezichtigen. Tot en met 31 mei 2015 krijgen bezoekers de unieke kans om dit  ‘Kloppend hart van De Haar’ te bezoeken, daarna gaan de deuren voorgoed weer dicht.

IMG_2565.CR2aT webIMG_2556.CR2aT webIMG_2584.CR2aT webIMG_2586.CR2a cropT webIMG_2594.CR2aT web

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)