jan 162014
 
Winkelcentrum Terwijde viert het bereiken van het hoogste punt
Negen maanden na het slaan van de eerste paal trakteerde de opdrachtgever van de nieuwbouw van het winkelcentrum Terwijde,  MAB Development,  vanmiddag de bouwers van het project, UBA en Smits Bouwbedrijf,  volgens traditie op pannenbier. Dit ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw.
Bij het bereiken van deze mijlpaal is in de bouw een oude gewoonte dat er dan door de opdrachtgever aan de bouwvakkers een kapfooi en bier ter beschikking wordt gesteld en wordt er op het hoogste punt dan door de bouwvakkers een vlag geplaatst. Als het pannenbier is geschonken en gedronken wordt de vlag weer weggehaald. Blijft deze vlag lang wapperen dan duidt dat op een gierige opdrachtgever. 
Als een opdrachtgever helemaal niets doet bij het bereiken van het hoogste punt dan wordt de vlag onmiddellijk weer gestreken om plaats te maken voor een bezem.
Dit is dan het teken naar de buitenwacht dat er geen bier is geschonken en-/of dat er geen fooi aan de bouwvakkers is verstrekt door de opdrachtgever. Vaak is het dan de kunst om deze bezem tot de oplevering in ere te houden.
Gelukkig was hier geen sprake van een zuinige opdrachtgever want iedereen, zowel bouwvakkers, bobo’s en andere genodigden konden na de officiële plechtigheid heerlijk genieten van een natje en een droogje.IMG_7207.CR2asTIMG_7208.CR2asT

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)