nov 212013
 
Boerderij en winkelcentrum gaan samen verder
Waar een paar jaar geleden op het erf van deze monumentale boerderij aan de Hof ter Weydeweg 30 nog de koeien liepen is men momenteel druk bezig met het storten van beton voor het nieuwe winkelcentrum Terwijde.

Winkelcentrum Terwijde in vogelvluchtIn het winkelcentrum krijgt de boerderij een prominente plek toebedeeld, en komt dan met de voorzijde aan een plein en de winkelroute te liggen.
Wist u dat de nieuwbouwwijk Terwijde is vernoemd naar deze boerderij ?
De boerderij is een rijksmonument. De boerderij Hof ter Weyde was van oorsprong een deel van het buitenverblijf annex tiendhof van de kloosterorde der Johannieters te Utrecht. In Utrecht werden zij de heren van Sint Catharijne genoemd en samen vormden zij het Catharijneconvent. Van hieruit werd een groot landerijencomplex van 123 hectare ontgonnen. De opbrengsten daarvan kwamen gedurende vele eeuwen ten goede aan de minderbedeelden en zieken van de stad Utrecht. Vanaf 1656 is het complex particulier bezit en is het vele malen verbouwd.
IMG_6386 - bT
IMG_6515.CR2asT
2 april 2013

2 april 2013

Foto: Het Utrechts Archief

Foto: Het Utrechts Archief 1992

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(verplicht)

(vereist)